Hvilken vin passer bedst til maden?


Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, når man skal finde den perfekte vin til sin mad. Skal det være rødvin eller hvidvin? Skal det være en tør eller en sød vin? Og hvad med boblerne? Det kan være svært at finde ud af, hvilken vin der passer bedst til din mad. Men her får du nogle gode råd.

Moet

Der er mange, der foretrækker at drikke Moet til maden. Og det er faktisk også en god idé, fordi boblerne rensende for smagsløgene og gør det lettere at nyde maden.
Det er dog ikke alle madretter, der passer til bobler. Boblerne er nemlig en vin, der skal drikkes til let mad. Så hvis du spiser en kraftig kødret, så er det ikke nødvendigvis en god idé at drikke bobler til.

Rødvin eller hvidvin?

Det er en klassisk overvejelse, når man skal finde den rette vin til sin mad. For skal det være rødvin eller hvidvin?
Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på dette spørgsmål. Det afhænger helt af, hvilken slags mad du spiser. Generelt kan man sige, at rødvin passer bedre til kraftig mad, mens hvidvin passer bedre til let mad.
Der er dog også mange undtagelser på dette område. For eksempel kan en kraftig hvidvin sagtens gå godt til en kraftig kødret. Det afhænger altså helt af, hvilken slags mad du vælger og hvilken vin du foretrækker.

Tør eller sød vin?

En anden overvejelse du skal gøre dig, når du skal finde vinen til din mad, er om det skal være en tør eller en sød vin.
Der er ikke nogen fast regel for dette, men generelt kan man sige, at en tør vin passer bedre til en kraftig mad, mens en sød vin passer bedre til en let mad.
En sød vin kan for eksempel være en god idé til en fisketallerken, mens en tør vin passer bedre til en kødret.

Boblerne

Der er mange, der foretrækker at drikke bobler til maden. Og det er faktisk også en god idé, fordi boblerne rensende for smagsløgene og gør det lettere at nyde maden.
Det er dog ikke alle madretter, der passer til bobler. Boblerne er nemlig en vin, der skal drikkes til let mad. Så hvis du spiser en kraftig kødret, så er det ikke nødvendigvis en god idé at drikke bobler til.
En god tommelfingerregel er, at hvis maden har en kraftig smag, så skal vinen også have en kraftig smag. Hvis maden er let, så skal vinen også være let.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.